Wandelroutes in Noord-Brabant

Waar specifiek

Valkenswaard Wandelgemeente 2016

Valkenswaard is met ‘De ontdekking van De Malpie’ uitgeroepen tot Wandelgemeente 2016. Valkenswaard won de titel vanwege haar grote variatie aan wandelpaden, themaroutes en het uitgebreid knooppuntennetwerk. Met het herstel van het Groot Malpieven ontstond een spectaculair wandelgebied.

Lees meer

Bekijk hieronder prachtige dronebeelden van het gebied De Malpie.

Wandelgids Waterwingebieden

Waterleidingbedrijf Brabant Water heeft een wandelgids uitgebracht met wandelingen in waterwingebieden in Noord-Brabant. Het bedrijf heeft de waterwingebieden opengesteld voor wandelaars, ontdek de verrassende gebieden waar ecologisch beheer voor mooie natuur zorgt zodat de kwaliteit van het drinkwater blijft gewaarborgd.

Lees meer

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Oisterwijkse Vennen - Oisterwijk

Speciaal voor rolstoelgebruikers ligt er door de bossen van Oisterwijk een rolstoelpad. U komt langs verschillende vennen ontstaan in de laatste ijstijd waar allerlei vogels te zien zijn zoals futen, kuifeenden en wintertaling.

Naar de route

Brabant Vertelt - App met wandelingen

Foto: Brug over de Moerputten (Saskia Janssen)

Het Brabants Kenniscentrum heeft als missie de waarde van kunst en cultuur in Brabant zichtbaar te maken. De door hun ontwikkelde app 'Brabant Vertelt' bundelt een aantal prachtige wandelroutes in Brabant zoals de Halve Zolenroute over de Moerputten en het Bels Lijntje bij Tilburg, allemaal gratis te downloaden en elk met uitgebreide achtergrondinformatie.

Brabant Vertelt

Airbornepad door Noord-Brabant

Het grotendeels door Noord-Brabant lopende Airbornepad begint in het Belgische Lommel en eindigt via Veghel en Grave in Arnhem. In de voetsporen van de bevrijders komt u langs talloze plekken die de geallieerde opmars Operatie Market Garden in herinnering brengen: monumenten, militaire begraafplaatsen en musea.

Airbornepad

Carnaval op het Hertogenpad

Webredacteur Henrie van Zoggel zag op het Hertogenpad bij Uden in natuurgebied de Maashorst een opvallend bord staan: 'Bij tegenliggers FIETSPOLONAISE'. Het kan niet anders of we zijn hier in de provincie Noord-Brabant waar bij carnaval alle remmen los gaan. Wilt u ook de sfeer van het Brabantse land proeven, ook buiten carnavalstijd, wandel over het Hertogenpad in natuurgebied de Maashorst bij Uden of de Loonse en Drunense Duinen.

Ga naar het Hertogenpad

Voetveer Zeldenrust bij Sint Agatha

Onlangs hebben vrijwilligers na een lange opknapbeurt het historische veerpontje Zeldenrust te water gelaten. Van 1947 tot 1968 verzorgde het de voet-fietsverbinding tussen Middelaar en Sint Agatha over de Maas. Komend jaar zal het pontje volgens een dienstregeling gaan varen en vormt daarmee een mooie schakel tussen het Maas- en Peelliniepad in Noord-Brabant en het Maas-Niederrheinpad in Limburg.

Voetveer Zeldenrust

Het Dommelpad

Het ‘Dommelpad’ is een nieuwe wandelroute, die langs en nabij de rivier de Dommel loopt. De route start bij de oorsprong in België en eindigt bij de uitmonding in ’s-Hertogenbosch. Hier mondt de Dommel, samen met de Aa, uit in de Dieze. Ontdek de rivier van klein stroompje in België tot een flinke rivier vlak bij het eindpunt op het 120 kilometer lange pad.

Lees meer

Laarzenpad bij Etten-Leur

Laarzenpad Etten-Leur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wandelen in het natuurgebied Kelsdonk is weer mogelijk. Vrijwilligers van de Stichting Natuur- en MilieuEducatie Etten-Leur vernieuwden de wandelroute in een gebied dat rijk aan kwelwater is en waar prachtige vogels gespot kunnen worden.

Lees meer

Wandelgids buiten binnenstad Eindhoven

"Wandelen buiten de binnenstad van Eindhoven” is de zesde gids in de serie Urban Walking van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De wandelgids verschijnt 19 februari en laat je in acht stevige wandelingen kennismaken met een ander en verrassend Eindhoven.

Lees meer

Wandelbrug in Biesbosch

De Deeneplaat in de Biesbosch is nu ook over land bereikbaar voor de wandelaar. De vereniging TeVoet betaalde mee aan de brug die daarvoor nodig was.

Lees meer

Kanaalwandeling Helmond

Een nieuwe wandeling uitgebracht door de VVV Helmond/De Peel laat u kennismaken met markante bedrijfspanden, fabrikantenvilla's en kunstwerken langs het kanaal de Zuid-Willemsvaart in Helmond.

Kanaalwandeling Helmond

Klankroute in de Maashorst

In de natuur van De Maashorst kun je letterlijk met muziek in je oren wandelen. Op een speciale route luister je naar composities van internationale geluidkunstenaars.

Klankroute Maashorst

Wandelroute Dorp aan de Rivier

De wandeling 'Dorp aan de Rivier' leidt u rond Lith aan de Maas langs plekken uit de gelijknamige roman van Antoon Coolen. U herbeleeft de plekken die de hoofdpersoon als arts bezocht.

Naar De Route

Nieuw: De Maasmeanders

De nieuwe route De Maasmeanders volgt de kronkelende Maas op de grens van Noord-Brabant en Gelderland. Het verbindt het Maarten van Rossumpad en het Maas- en Peelliniepad en volgt de rivier die door de eeuwen heen zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten. Ontdek het nieuwe pad vol afwisseling tussen natuur en cultuur, geniet van de vergezichten over de rivier en de uiterwaarden en ontmoet oude vestingsteden als Ravenstein, Megen en Grave. 

Naar De Maasmeanders

Stadswandeling hoofdstad Den Bosch

Volg de Groene Wissel Den Bosch en geniet van de hoofdstad van Noord-Brabant. De vestingwal van de gezellige, bourgondische Brabantse stad Den Bosch die bij sommigen beter bekend staat als Oeteldonk, ligt aan het Bossche Broek. U wandelt hier door een schitterend natuurgebied tegen de rand van de stad verder langs de Binnendieze en passeert de imposante Sint-Janskathedraal, de Markt en Bakker Jan de Groot bekend van de overheerlijke Bossche Bollen, zo groot dat u ze met mes en vork moet eten.

Naar de route

Recente berichten over Wandelroutes in Noord-Brabant

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. SambAnne

  Hallo,

  Ik ben op zoek naar rondwandelingen van 30 km en 35 km in Noord Brabant.

  We lopen in dit seizoen het liefst beschut (dus meestal bosrijk). Het mag een combinatie zijn van kleinere routes, zolang we maar weer uitkomen op het beginpunt en niet 5x hetzelfde traject hoeven te lopen om de kilometers te halen.

  We beschikken niet over GPS, dus een goede omschrijving en/of routekaart is fijn.

  Alvast hartelijk dank voor de suggesties!

  Anne

 2. Henrie van Zoggel

  Voor de wandeling langs gedichten van Henriette Roland Holst kunt u googlen op natuurmonumenten-zundert-wandeling-roland-holst. Dan zult u hem vinden.

 3. Annarask

  Ik ben op zoek naar de "Henriette Rolsnd Holst- route. Wie helpt mij aan die routebeschrijving?
  Misschien gebruik ik een verkeerde naam? Deze route loopt in N.-brabant over een landgoed en onderweg kom je gedichten van haar tegen en plekken waar zijverbleef. Ook is er heidegebiedwaar je langs komt.

  Dit is wat ik er van weet maar ik kan hem niet vinden op het web. Iemand anders misschien wel?

Ga naar het forum

Steun ons