Wandelroutes in Friesland

Waar specifiek

Elfstedenpad

Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veelbetreden handelswegen, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars ontsloten is.

Naar het Elfstedenpad

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Huize Lyndenstein - Beetsterzwaag

De bossen van Beetsterzwaag zijn een prachtig wandelgebied en achter het Rijksmonument Huize Lyndenstein geniet u van een afwisselende omgeving. Een rolstoelpad vormt hier een natuurlijk onderdeel van het bos en laat u genieten van mooie doorkijkjes op het Friese land.

Naar de route

Wandelen door It Fryske Gea

Het wandelboekje “Wandelen door It Fryske Gea” neemt je mee door de mooiste natuur van Friesland. Van ’t Oerd op Ameland, door de uitgestrekte kwelders van Noard-Fryslân Bûtendyks tot de heidevelden van het Mandefjild.

Lees meer

Wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân

Het wandelknooppuntnetwerk Zuidoost Fryslân is klaar. Heerlijk wandelen door dorpen, langs vaarten en kanalen, door bosrijk natuurgebied en grazige weilanden.

Lees meer

Oude Paden, Nieuwe Wegen

In Friesland heeft men een fijnmazig netwerk opgezet van en met historische paden; handelsroutes, jaagpaden, kerkenpaden, (binnen)dijken maar ook allerlei informele paden die toegang gaven tot akkers en boerderijen. Het netwerk bestaat uit meer dan 50 Historische Wandelpaden: 400 kilometer in totaal.

Wandelnetwerk DoorMidden Fryslân

Het nieuwe Wandelnetwerk 'DoorMidden Fryslân' is klaar. Wandel door het mooie gebied rond Leeuwarden met staten en stinzen, vaarten en grazige weilanden en prachtige, kleine dorpen.

Beleef Friesland

Wandelgids 'Te gek om los te lopen'

Met het nieuwe wandelgidsje 'Te gek om los te lopen' kunt u wandelen langs (voormalige) inrichtingen die vaak op de mooiste plekken staan. Deze bijzondere terreinen kunt u zo op een leuke manier verkennen, zo ook langs het Drenthepad bij Veenhuizen op de grens van Drenthe en Friesland.

Te gek om los te lopen

St. Odulphuspad

Wandel dwars door Zuidwest-Friesland met de vijftien trajecten van St. Odulphuspad. Alle trajecten zijn verkrijgbaar in de gratis AbeLLife app: Deze biedt, naast navigatie, leuke tips en weetjes over het weidse landschap, de Friese steden en lieflijke dorpjes waar je doorheen wandelt. Met tips voor onderweg: waar zit je op een mooi terras aan het water en waar moet je zijn voor zelfgemaakte scones.

750 Jaar IJlst

In de aanloop naar het 750-jarig bestaan van de stad IJlst, een van de elf steden van Friesland, zijn er een aantal mooie wandelingen rond de stad gemaakt, zoals de Belevingsroute IJlst uit 1868.

Belevingsroute IJlst

Recente berichten over Wandelroutes in Friesland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons