Wandelnetwerken

Routetype

Wandelnetwerk Achterhoek

De Achterhoek heeft een gemakkelijk keuzepuntsysteem van ruim 3.000 km met 150 startpunten. Door het keuzepuntsysteem kun je het door jou gekozen routes gemakkelijk naar eigen keuze verder uitbreiden.

Wandelnetwerken over de grens

Soms wil je bij de grens nog niet stoppen met je wandeling. Ook in België en Duitsland liggen wandelnetwerken op je te wachten.

Dossier wandelnetwerken

Meer achtergrondinformatie over het fenomeen wandelnetwerken leest u op de dossierpagina. U kunt hier ook de brochure 'wandelnetwerken uit de knoop' downloaden.

Forum wandelnetwerken

Wandelnetwerk Friesland

Een uitgebreid wandelnetwerk van ruim 3600 kilometer laat je de mooiste plekjes van Friesland zien. Een route bepaal je helemaal zelf op basis van wandelknooppunten. Of je nu houdt van de bossen, de duinen of de weidsheid op de dijken: Friesland is enorm divers en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het wandelnetwerk leidt je langs prachtige dorpen en steden. Momenteel wordt er gewerkt aan het verbinden van de laatste open gebieden, om wandelaars de schoonheid van de hele provincie te laten ontdekken.

Wandelnetwerk Utrecht

In het Groene Hart van de provincie Utrecht is een wandelroutenetwerk op basis van het knooppuntensysteem gerealiseerd. De Utrechtse Venen en de Waarden, de Vechtstreek, het Noorderpark, gemeente Utrecht en gemeente Vianen zijn bewegwijzerd via knooppunten. In totaal biedt dit zo’n 1100 kilometer aan wandelplezier in de provincie!

Op de Heuvelrug zijn twee netwerken bewandelbaar: ontdek de Stichtse Lustwarande en de Gelderse Vallei.

Sommige Klompenpaden zijn ook aan elkaar te knopen.

Wandelnetwerk Lunteren - Middelpunt van Nederland

Het is prachtig wandelen in dit 1500 hec-tare uitgbreide gebied. Drie grote zwerf-keien markeren het geografisch Middelpunt van Nederland. Op een steenworp afstand de reconstructie van een ijzertijdboerderij, omgeven door Celtic fields -prehistorische akkers- de grootste van ons land. Dat is de Goudsberg in Lunteren, een uniek wandel-gebied met cultuurbossen, zandverstuiving-en, een historische groeve en prachtige panorama's.

Wandelnetwerk Noord-Holland

Wandel door duingebieden, West-Friesland en plaatsen als Bergen en Alkmaar met hulp van keuzepunten.

Wandelnetwerk Brabant

In bijna de hele provincie Brabant ligt een fijnmazig netwerk van wandelknooppunten. Een ideale manier om deze veelzijdige provincie te ontdekken.

Wandelnetwerk Zuid-Holland

In Zuid-Holland worden steeds meer wandelnetwerken gerealiseerd. De meeste netwerken zijn inmiddels opgenomen in de planner: zuidholland.wandelen123.nl , voor een overzicht van de ontwikkelingen kunt u kijken op de website van de provincie Zuid-Holland .

Loop langs de kleurige bollenvelden en groene weilanden, struin door de historische steden of bezoek de molens van Werelderfgoed Kinderdijk, het kan in deze provincie allemaal!

Word wandelambassadeur

En zorg ervoor dat uw wandelpad niet verdwijnt! Als dank ontvangt u een wit-rood of geel-rood ambassadeursspeldje.

Ja, ik word wandelambassadeur

Steun ons