Wandelen met kinderen

Wandelen met...

Leuke routes met kinderen

Er zijn in diverse provincies wandelingen uitgezet speciaal voor kinderen. Van kabouterroutes tot avonturenroutes voor kinderen van 3 t/m 14 jaar.

Digitaal schatzoeken

Met wat oudere kinderen kan het leuk zijn om eens een geocache te doen. Dit is een speurtocht met de GPS, waarbij je uiteindelijk een schat moet vinden.

Recente berichten over Wandelen met kinderen

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. zuma

  Wij zijn bij de geboorte van ons eerste kind niet gestopt met wandelen. Altijd gewoon meegesleept. Bij de eerste veel gedaan met wandelwagen en openbaar vervoer. Toen de tweede dochter erbij kwam hebben we een speciale bolderwagen aangeschaft (een Rambler Explorer). Toen veel gewerkt met auto-fiets formule en aaneengesloten rondjes lopen. De laatse 7 jaar (vanaf dat onze jongste dochter eigenlijk nog 1 jaar was) zijn we trektochten gaan maken. De Rambler gaf ons de mogelijkheid om de benodigde kampeerspullen, eten en de kinderen mee te sjouwen. In middels al 6 vrijblijvende trektochten in Nederland georganiseerd voor ouders met jonge kinderen. Het betreffen een tweedaagse trektocht ergens in Nederland waarbij op camping A op vrijdagavond verzameld wordt om op zaterdag naar camping B te lopen met het liefst natuurlijk al je eigen spullen bij je. Zondag kan ieder zijn eigenweegs gaan maar ook met ons terug lopen via een andere route naar camping A. Bij interesse over hoe dit aan te pakken kan je me opzoeken op bijvoorbeeld hiking-site (babelfish) of via de vereniging Rugzaklopers.

 2. Jolanda2013

  Hallo Erik,

  Heb je al wandelmaatjes-met-kids gevonden? Ik heb ook twee jonge kinderen en het lijkt mij erg leuk om eens uit te proberen of we gezamenlijk een stukje kunnen wandelen. Korte afstanden om mee te beginnen is voor mijn kids ook zeker genoeg en ook voor hen staat het plezier voorop, dus bal en picknick mee, spelen, etc. Omgeving Soesterberg/Utrecht is voor ons prima te bereiken met de auto. Mocht je het eens willen uitproberen, hoor ik graag van je! Groetjes, Jolanda

 3. Age

  Leuk, dat jij ook met je kinderen de GR-5 volgt en al tot de Luxemburgse grens bent gekomen. Wij hadden ook de auto-fiets formule tot aan de Frans-Zwitserse grens bij La Cure. In de Alpen gaan we momenteel van hut naar hut en zo nu en dan een hotel.

  Komende week wandelen we drie dagen over het Deltapad 5-1 van Vrouwenpolder bij de Veerse Dam naar Vlissingen. Als afsluiting nemen we het fiets-voetveer naar Breskens en weer terug. De fiets zet ik steeds bij de eindpunten van de wandeltochten. Vrouw en zoon drinken wat in een café of restaurant en ik haal de auto op, heerlijk na zo'n 12 à 13 km wandelen.

 4. DARS

  Wij zijn een gezin met twee kinderen van 6 en 8 jaar.
  We wandelen inmiddels al bijna 4 jaar lange afstanden.
  Na een gewone wandeling in de Vogezen, waar bij we een witrood markering tegenkwamen zijn we begonnen aan het avontuur van de GR5. Inmiddels beginnen de jongens allebei al aardig zelf te lopen. Tot vorig jaar liepen we nog met een fietskar, met wandelwiel.
  Die kar kreeg het zwaar te verduren, maar het werkte geweldig. Vanaf deze zomer hopen we de kar thuis te laten. Inmiddels zijn we klaar met het traject Hoek van Holland - Ouren en hebben we ook (omdat het zo mooi is) een stuk in de vogezen gelopen.
  In Nederland hebben we het Hanzestedenpad gelopen (super handig met openbaar vervoer)en zijn we bezig met het Zuiderzeepad.
  We hopen nog altijd een gezin met kinderen, of andere enthousiaste wandelaars te vinden die het leuk vinden om samen (of kruislings) te gaan lopen.
  We lopen nu tussen de 10 en 18 kilometer per dag en zijn vooral bij de GR5 lang bezig i.v.m. het wegzetten en ophalen van de fiets om van het einpunt ook weer bij de auto te kunnen komen.(als er geen ov beschikbaar is)
  Dat kan natuurlijk handiger en gezelliger als je met meerdere gezinnen bent.
  Onze jongens vinden het inmiddels geweldig om te laten zien hoever we al gelopen hebben en alle resultaten ingekleurd op landkaarten naast elkaar neer te leggen.
  Vrolijke groet
  Alice

 5. Age

  Wij zijn met onze zoon op tweejarige leeftijd begonnen met wandelen. Aanvankelijk ging de rugdrager mee voor als zoon moe werd. Op vierjarige leeftijd was onze zoon inmiddels te groot voor de rugdrager en moest hij de kilometers op eigen benen afleggen.

  Vanaf het zesde jaar van zoonlief begonnen we aan de LAW's met zoon, eerst met de LAW 5-1 (Deltapad) van Hoek van Holland naar Bergen op Zoom. We liepen afstanden tussen de 10 en 15 km per dag. Vanaf jeugdherberg De Klavervelden bij Bergen op Zoom gingen we verder over de route die van hieraf GR-5 heette. Onze zoon is inmiddels 14 en we zijn met de wandeltocht (GR-5) inmiddels tot Modane in de Franse Alpen gekomen. De trajecten zijn inmiddels tussen de 10 en 25 km per dag, naar gelang de hoogtemeters die we naast de kilometers moeten maken.

  Twee jaar geleden voltooiden we het Grote Rivierenpad (LAW 6) van Hoek van Holland naar Kleve.

  Op dit moment zijn we bezig met het Hollands Kustpad (LAW 5-2/3}. we startten in Hoek van Holland en zijn gekomen tot Overveen bij Haarlem. Het Deltapad (LAW 5-1)richting Sluis willen we dit jaar voltooien. Het traject van Hoek van Holland tot Vrouwenpolder hebben we gelopen. In de voorjaarsvakantie lopen we over Walcheren naar Vlissingen. Zoon van 14 vindt het lopen over LAW's nog steeds leuk.

Ga naar het forum

Steun ons