Utrecht te Voet

Specials

Hoe werkt het?

De Utrecht te Voet-wandellijnen variëren in lengte van 4 tot 17 km en zijn gemarkeerd door middel van gekleurde pijlen. Onderweg overstappen op een andere wandellijn is heel eenvoudig. U reist terug met trein, tram of bus. 

Het centrum van Utrecht

De wandellijnen zijn allemaal te lopen vanuit het centrum van Utrecht. Of andersom: vanuit een punt buiten de stad kan de binnenstad van Utrecht te voet bereikt worden. In de stad zijn vijf startpunten. Hier beginnen of eindigen zeven van de dertien routes. De overige zes sluiten eropaan. Lees verder

Overzichtskaart centrum Utrecht

Overzichtskaart Utrecht te Voet

Klik op de kaart voor een vergroting

Markering

De wandellijnen zijn in beide richtingen gemarkeerd met pijlen; elke route heeft een eigen kleur. Een verbindingslus herkent u aan een grijze pijl met zwarte rand. We raden aan om de wandelroutes te volgen aan de hand van de markering én de routebeschrijving met kaartje.

Recente berichten over Utrecht te Voet

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. waarnink

  Op de website wandelnet.nl/themas/utrecht-te-voet zijn recent actuele routebeschrijvingen en routekaarten (als pdf-bestand) toegevoegd. Samen met de actuele gpx-bestanden (die er al stonden), is het wandelen van één van de 13 routes van Utrecht te Voet nu nog eenvoudiger. (Alle deze bestanden zijn eenvoudige te downloaden). Veel wandelplezier.

 2. waarnink

  "Peterwandelt" maakt op 5 april een aantal (terechte) opmerkingen over de routebeschrijving van Oudegein en IJsselstein. Inmiddels is de routebeschrijving (en markering) geactualiseerd. Zie ook http://www.utrechttevoet.nl/routes/oudegein-en-ijsselstein.asp

 3. peterwandelt

  Route Oudegein en IJsselstein gelopen. Nogal wat asfalt (i.t.t. bv. Groenekan en verder).
  Kaartje en GPS data corresponderen niet met de tekst (4 november 2010) na punt 4.
  Het loopt fout bij (regel 4) ..... rechtsaf brug over (LF7a) Betonpad volgen en even voorbij flauwe bocht en speeltuin ....... De speeltuin is er niet (meer). Het kaartje (en GPS) geven aan dat je richting Oudegeinse molen loopt, maar daar is in de tekst niets van terug te vinden. Volg de tekst en kom uit bij punt 5.
  Vandaar alles OK tot punt 7 (regel 6), daar ga je vóór de bushalte Nw. Televisiezender linksaf en niet erna.
  Bij punt 9 (regel 4) is het niet Bisschopperstraat maar Benschopperstraat.
  Veel wandelplezier met Utrecht te Voet.

 4. Wandelnet
 5. waarnink

  Voor meer info over de wandelingen van Utrecht te Voet kun je ook kijken op http://www.utrechttevoet.nl/

Ga naar het forum

Steun ons