Nieuwe gids Nederlands Kustpad deel 2

5 april 2019

Nederlands Kustpad deel 2Het Nederlands Kustpad deel 2 heeft een nieuwe gids. Deze 252 km lange route, tussen Hoek van Holland en Den Oever koppelt de routes van het Nederlands Kustpad deel 1 (Zeeland en Zuid-Holland) en deel 3 (Friesland-Groningen) aan elkaar. Daarmee is het Kustpad het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland!

Wie nóg meer kilometers wil maken, volgt aansluitend het internationale Noordzee Kustpad (E-9) of gaat via de knooppunten van het wandelnetwerk Waddenwandelen landinwaarts.

Groene duinvalleien en geurig dennenbos

De Hollandse duinen zijn tot op vandaag vooral natuur gebleven en dat zie je bij het lopen van het Nederlands Kustpad. Blanke toppen worden afgewisseld door groene duinvalleien en geurig dennenbos. Aan de duinrand passeer je mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. Zo nu en dan pik je een eindje strand mee. Maar je loopt ook over de boulevards van Scheveningen en Egmond. In Den Haag kun je genieten van een fraaie mix van stadsparken en paleizen en in Haarlem kom je door de bekende en pittoreske hofjes.

Nieuw aangelegde duinen

Met het verschijnen van de gids is de route op tal van punten verfraaid; zo loop je bij Katwijk én bij de Hondbossche Zeewering nu door nieuw aangelegde duinen. Ook zijn vele knelpunten opgelost en is de route afgestemd op de wandelnetwerken in Noord- en Zuid-Holland.

De gids van het Nederlands Kustpad deel 2 is een uitgave van Wandelnet en Nivon, en is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet.

Steun ons