Lentewandeltip - De Hoofdige Boer

Lentewandeltip De Hoofdige BoerDit keer bieden we u een wandeltip voor echte doorstappers. Vanaf de oude Hanzestad Zutphen loopt u met deze rondwandeling via een afwisselend landschap van landgoederen, bos, beken en het meanderende riviertje De Berkel naar het knusse dorpje Almen.

U passeert diverse havezaten, kastelen en karakteristieke boerderijen. Absoluut een route om een heerlijke dag eropuit te trekken. Wanneer u vroeg start kunt u deze tocht bovendien combineren met een bezoekje aan de Zutphense binnenstad. Heeft u de smaak te pakken en wilt u meer wandelingen maken in het IJsselgebied? In de gids van het Hanzestedenpad staan nog 6 dagwandelingen. Of download de wandelingen via deze site.


Praktische informatie

Traject: Zutphen - Almen - Zutphen
Lengte: 21,1 km
Start- en eindpunt: NS-station Zutphen
Markering: geel-rood
Eigen vervoer: vrij parkeren op de parkeerplaats achter het station
Inkorten: in Almen bij bushalte De Hoofdige Boer lijn 54 naar NS-station Zutphen. Of na 16 km op de Almenseweg bij bushalte De Uitrusting lijn 54 naar NS-station Zutphen (beide niet op zondag)

Download de routebeschrijving en kaart

Over Zutphen

Zutphen heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Combineer uw wandeling met een langer verblijf in deze fraaie Hanzestad. Kom, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen. Of wordt wakker in de ongekende stilte van de uiterwaarden van de rivier de IJssel.

Zutphen - Wandelnet

Steun ons