Adviestool voor wandelmaatregelen

17 december 2018

'PedBikePlanner' is een nieuwe gratis webtool voor iedereen die wel wat advies over maatregelen voor wandelen of fietsen kan gebruiken. De initiatiefnemers zoals Vias Institute en de SWOV hebben hierbij onder andere mobiliteitsdeskundigen bij lokale en regionale overheden voor ogen.

Pedbikeplanner

Met de tool kan een gemeente advies op maat krijgen over het stimuleren van wandelen en fietsen, zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen. Achter de webtool zit een database vol factsheets met mogelijke maatregelen om wandelen en fietsen te stimuleren. Naast een beschrijving van de maatregel is er informatie over de te verwachten effecten op mobiliteit, verkeersveiligheid en maatschappelijke veiligheid. Ook zijn er voorbeelden en richtlijnen voor implementatie te vinden. Er zijn gegevens gebruikt van van 1.170 Europese steden.

Advies op maat

Door het invullen van een aantal objectieve kenmerken en cijfers van de stad, kiest de tool voor jou de maatregelen die het meeste potentieel bieden. Ook kun je zoeken op maatregelen voor specifieke doeleinden.Het project is een samenwerking tussen Vias institute en Polis, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek SWOV, de Technische Universiteit van Dresden en het Noorse Transporteconomisch Instituut TØI en te vinden via pedbikeplanner.eu.

Steun ons