De 24 uur van de Natuur

Specials

De wandeling van Johan

Om aandacht te vragen voor routes als verbindende factor bij het beleven van natuur en cultuur, liep wandelambassadeur Johan Vellinga in drie dagen 125 km over het Marskramerpad (LAW 3) rechtstreeks vanuit politiek Den Haag naar Amersfoort.

Naar foto's en video-verslagen

Marskramerpad

Het gehele Marskramerpad is 360 kilometer lang en loopt van Bad bentheim naar Den Haag. Een letterlijke dwarsdoorsnede van Nederland van oost naar west.

 

Lees meer over het Marskramerpad

Minister op Marskramerpad

Vorig jaar wandelde minister Ronald Plasterk het Marskramerpad. Lees hier het uitgebreide interview.

Waarom?

Omdat staatssecretaris Dijksma 22 juni had uitgeroepen tot ‘de 24 uur van de natuur’. En omdat ze op die dag een Natuurtop hield over het toekomstige natuurbeleid.

Routes
Natuur moet je beleven. Wandelend of op de fiets. Er moeten dus routes zijn die door, langs of tussen natuurgebieden lopen. Zulke routes zijn er door heel Nederland, ruim 9000 km. Het Marskramerpad is er één van.

Beleid en geld
Maar als er geen beleid en geld van de overheid is, dan dreigen deze landelijke routes te verdwijnen. Dat willen we niet!

Daarom dus!
Wandelnet wil blijven zorgen voor de mooie wandelroutes die we hebben. We willen de aandacht van de staatssecretaris vragen voor landelijke routes en toegankelijkheid als onderdeel van het natuurbeleid.

Minister voor 'wandel en fiets'!

Recente berichten over De 24 uur van de Natuur

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. dolfeshuis

  Natuur? In deze drie dagen heeft enthousiast bewogen wandelaar Johan Vellinga (compliment!) de N44 bij Den Deijl, de A4, de N207, de A2, de A27, zo'n 6 druk bereden spoorlijnen en de hsl moeten kruisen. Wat natuur??
  Doet onze staatssecretaris, die hem zo enthousiast uitzwaaide, wel haar uiterste best om te zorgen dat ze met haar collega van verkeer Schulz van Haegen verhindert dat dit soort ellende ons wandelaars nog vaker op ons toch nog mooie pad kruist?

 2. HanvanderVoet

  Het marskramerpad leuk en aantrekkelijk!
  Het is spectaculair om te zien hoe dit soort wandelroutes de wandelaar tussen al die auto's, snelwegen,spoorlijnen,bedrijventerreinen door leidt. Laat zien hoe mooi ons (nog) land is. Dat mag niet verloren gaan.
  Han

Ga naar het forum

Steun ons