Vernieuwde uitgave Jacobspad

9 juni 2015

routeboekje jacobspadDe vernieuwde, geactualiseerde uitgave van het Jacobspad is uit. Een unieke pelgrimstocht van Uithuizen naar Hasselt met aansluiting op de camino naar Santiago de Compostela.

Het Jacobsmonument voor de kerk in Uithuizen is het startpunt van de tocht naar het Overijsselse Hasselt. Het is een eeuwenoude route. In de buurt van Uithuizen is een pelgrimsinsigne uit de 12de eeuw gevonden; mensen uit deze streek liepen ook toen al over de camino naar Santiago de Compostela. Een afstand van ruim 2600 kilometer.

Het Jacobspad werd in 2008 officieel in gebruik genomen met de inzegening van het Jacobsmonument in Uithuizen. Ter gelegenheid hiervan bracht de Stichting Jacobspad Groningen-Hasselt het eerste routeboekje uit dat inmiddels door veel wandelaars is aangeschaft. Het nu uitgebrachte, nieuw routeboekje bevat een nauwkeuriger routebeschrijving met bijbehorende goede kaarten. Het achterste omslagblad is een uitslaande pagina geworden waarop stempels kunnen worden verzameld van de onderweg bezochte kerken.

Bedevaarten zijn van alle tijden. Ook vanuit Nederland vertrekken jaarlijks nog steeds vele wandelaars of fietsers voor hun tocht. Ze zijn onderweg, letterlijk en figuurlijk. De wandel- en/of fietstocht wordt ook nu nog vaak ingegeven door religieuze en spirituele motieven.

De verkoopadressen van het nieuwe routeboekje Jacobspad Uithuizen-Hasselt zijn te vinden op de website van het Jacobspad.

Steun ons