Veluwe Zwerfpad, SP 16

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen34
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Veluwe Zwerfpad, SP 16

Arnhem
34reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Willietoon

  Bij de GPSroute van Garderen naar Putten door het Speulderbos word je op een gegeven moment linksaf gestuurd .
  Dit kan echter niet want dan word je een stiltegebied voor dieren ingestuurd.
  Het gebied is ook afgesloten door slagbomen met een slot.
  De stickerroute klopt wel.

 2. Team Wandelnet

  Beste ....,

  Bedankt voor je bericht. Ik heb het doorgestuurd naar de padcoordinator van het Veluwe Zwerfpad.

  Barrieres of ontbrekende of onduidelijke markeringen kan je ook doorgeven via:

  www.meldpuntwandelen.nl

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  Van Putten naar Garderen is een mooie etappe, maar de markering is niet goed genoeg. Stickertjes zijn verkleurd en de markering in het bos is te spaarzaam, verdwenen of verkleurd. Daarnaast komt de track op Wandelnet niet overeen met de route in het bos.

 3. mathpaul

  Van Putten naar Garderen is een mooie etappe, maar de markering is niet goed genoeg. Stickertjes zijn verkleurd en de markering in het bos is te spaarzaam, verdwenen of verkleurd. Daarnaast komt de track op Wandelnet niet overeen met de route in het bos.

 4. anold

  i.v.m. paden- afsluiting op ,,De Valouwe ,, is er noodgedwongen een omleiding gemaakt (op kaart 8) :
  Richting Lunteren :Ga bij het afgesloten hek(nabij ANWB paddestoel 23601 in noordelijke richting over de parallelweg van de Apeldoornseweg . Na
  650 m linksaf via zandweg met naastliggend fietspad. Dit blijven volgen tot in bocht naar rechts. Vanaf daar rechtdoor de zandweg blijven vervolgen.U bent nu weer op de oorspronkelijke route.
  Richting Planken Wambuis : Bij ANWBpaddestoel 23603 de zandweg met fietspad rechtdoor blijven vervolgen.Op een kruising met verharde weg
  rechtsaf gaan en de parallelweg volgen.Na 650 m , bij paddestoel 23601, linksaf gaan, de hoofdweg oversteken.U bent nu weer op de oorspronkelijke
  route.
  Andries Oldenhof , pad-co Veluwe Zwerfpad

 5. TonvanOosterhout

  Ohja, dat weitje heet 'Quadenoord', heeft kennelijk niets met het landgoed met die naam van doen maar wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

 6. TonvanOosterhout

  Op het stuk Veluwe Zwerfpad nabij Renkum doorkruist het pad een verwilderde weide, waarin een aantal 'wilde' koeien staan te grazen. Toen ik er afgelopen woensdag 21 dec 2016 voor stond zag ik twee fietsers over dat pad crossen, en een koe wat merkwaardige bokkensprongen maken. Toen deed ik het hek open en wandelde ik zelf de wei in. De koe zag mij, op ongeveer 100 meter, en zette het op een galopperen, in mijn richting. Boze Koe. Ik 'verschool' me achter de struiken, de vaart raakte eruit bij de koe, die ik met wat armbewegingen en oerkreten van me vandaan hield. Even verder op het veld, koe volgde me wantrouwend, zag ik de oorzaak van boosheid: daar stond een kalfje. Misschien hadden de fietsers tussen koe en kalf doorgefietst, of koe aan het schrikken gebracht, maar ik had nog niets gedaan en werd toch bijna onder de voet (hoef) gelopen. Voor de argeloze wandelaar: pas op... pas nog beter op!

 7. Caersbart

  Helemaal van uit België een weekendje op de Hoge Veluwe. Wat een prachtig natuurgebied. Door mooie herfstdag wel redelijk druk. We komen zeker nog eens terug om de streek te voet te verkennen.
  Een verslagje van onze dag vindt je op http://www.caersbart.be of op onze FB-page fb.com/wonderandwandering.

 8. JanLafeber

  Wandelaars die de route C volgen (Veluwe Zwerfpad, derde druk, 2015) moeten er op verdacht zijn dat de in de routebeschrijving genoemde nummering op de paaltjes niet(!) corresponderen met de werkelijke nummering op de paaltjes in het veld. Alleen ruiterknooppunt 10 (blz. 147) komt overeen met de in het veld aangetroffen paalnummering.

 9. TeunSpaans

  Voor hondenbezitters:Het Wekeromse zand is niet voor honden toegankelijk, ook niet aan de lijn.
  Op kaart 11 is er een kort stukje priveterrein waar honden in het geheel niet zijn toegestaan. Dit laatste was te vermijden door naar rechts het hek te volgen en verderop naar de asfaltweg te lopen.

 10. JanLafeber

  In het westelijk deel van de Hoge Veluwe worden diverse heideterreinen met elkaar verbonden door middel van zogenaamde corridors. Dat betekent dat wegen soms een ander karakter hebben dan uit de route beschrijving valt op te maken. Stukken bos zijn op diverse plaatsen gekapt, waardoor kaart en werkelijkheid nogal kunnen verschillen. Een ander verschil is dat wat bijvoorbeeld in de routebeschrijving aangeduid wordt als een slecht zichtbaar graspad over het Oud-Reemsterveld is veranderd in een brede grindweg.
  (betreft variant A uit de derde druk 2015 en Hoge Veluwe west uit de uitgave van 2010)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons