Twentepad SP 2

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen22
 4. Meldingen & wijzigingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Het Twentepad biedt wandelaars een goed beeld van de gevarieerdheid van de Twentse noordoosthoek: havezaten en landgoederen als Singraven en Huneborg en natuurgebieden zoals het Springendal en de oevers van de Dinkel. Verder komt u tijdens de tocht ook in aanraking met het ‘industriële’ verleden van Twente, waaronder de watermolens van Bels en Frans en het verstilde Almelo-Nordhornkanaal. Het pad volgt even de grens met Duitsland waar o.a. de 70 meter hoge Galgenberg beklommen moet worden.

Recente berichten over Twentepad SP 2

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wandern12

  Voor foto's en ervaringen van het pad kun je terecht op de groepen (per pad) op https://www.facebook.com/Streekpaden-en-LAW-wandelroutes-380003949263161/

 2. jaapvanderzand

  Route van Almelo - Saasveld - Oldenzaal is veel verhard. Veel routeaanduiding was niet duidelijk, zonder m'n app (Gaia) was ik vaak verkeerd gelopen. Ook niet het mooiste deel van de route. Overnachten op het Hulsbeek (paalkampeerplaats) prima te doen en zeer prettig, lekker rustig.

  Wil je een mooi stuk twentepad lopen, dan raad ik Tubbergen - Ootmarsum - Oldenzaal aan (het overgrote gedeelte van het twentepad, 55+ KM) De paalkampeerplaatsen waar ik gestaan heb (Springendal, let op, niet geheel gratis - Middelkamp, de mooiste paalkampeerplaats ooit!) waren prettig en rustig. 1x problemen met de markering, vlak voor het manderveen (na tubbergen).

  Ik heb de gehele route in 3 dagen gelopen verspreid over 2 weekenden en 3x overnacht. Is 93km plat land, niet voor iedereen te doen in 3 dagen. Erg vermakelijk afgezien van het stuk Almelo - Oldenzaal, of eigenlijk Almelo - Saasveld. De route wordt weer mooier van Saasveld naar Oldenzaal.

 3. leotseddap

  Klopt het dat je langs deze route kan paalkamperen?

  Dat is correct, zie https://sites.google.com/site/paalkampeerders/home

  Zo ja zijn ergens de gps coördinaten van de locaties te vinden?

  https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1SdsMhcQBTrVjABZaLXYPJZeOgfA&ll=52.110422923411186%2C7.12002932260134&z=10

  Ik hoop dat dit alle info is die je nodig hebt.

  Persoonlijk ben ik een fietser en gebruik de locaties van het paalkamperen langs het Twentepad een aantal keer per jaar tijdens een groot rondje Twente. Ik kom zelf uit Oldenzaal en heb net de locaties vorige week nog bezocht en zijn allemaal ok alleen ligt er bij één locatie de paal in de sloot. Btw de 2 locaties bij Oldenzaal liggen niet ver uit elkaar, het Hulsbeek mooi voor de zomer en er zijn douches, toiletten ed in de buurt op het recreatie terrein, ideaal voor warm weer en die in de Lutte is letterlijk in de natuur en er is verder niets maar wel erg mooie omgeving.

  Zeker de moeite waard om deze omgeving een maal te zien!

  Groeten :)

 4. Rowann

  Klopt het dat je langs deze route kan paalkamperen?

  Zo ja zijn ergens de gps coördinaten van de locaties te vinden?

 5. jes61@live.nl

  24-6-2017 heb ik het traject Ootmarsum-Oldenzaal gelopen: een hele mooie route. Markeringen zijn goed, en komen overseen met het gpx bestand.
  25-6-2017 heb ik het traject Oldenzaal-Hertme gelopen. Hier missen een paar markeringen waardoor het ik gpx bestand nodig had om de route te vinden. Het nieuwe traject loopt niet meer door het centrum van Oldenzaal en dat is jammer.
  Verder heb ik genoten van de wandeling, bedankt.

Ga naar het forum

Steun ons