Wandelroutes in Zuid-Holland

Waar specifiek

In het voetspoor van Bert Haanstra: Leerdam

In het boek “In het voetspoor van Bert Haanstra” vind je negen wandelroutes langs maar liefst 74 “Bert Haanstra-plekken”. De wandelingen zijn bedacht door Ronald van de Vate, wandelaar en groot liefhebber van Haanstra’s werk. Hij neemt je mee naar Leerdam waar de film Glas is opgenomen. U wandelt de Glas-filmroute in en door Leerdam en buurplaats Asperen om vervolgens over de Linge weer terug te keren naar Leerdam.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute De Bosmuisroute - Rockanje

De Bosmuisroute bij Rockanje voor rolstoelen laat u de Duinen van Oostvoorne zien. Het rondje om de Tenellaplas passeert poeltjes en een typische duinrel en de kans is groot dat u hier grazende reeën en misschien wel een ijsvogeltje ziet.

Naar de route

Groene wandeling Den Haag

In een groene wandeling van OpPad kunt u wandelen in de regeringsstad Den Haag, stad van de vrede, van Willem, Haagse Harry en van Rutte in zijn torentje. Maar boven alles is Den Haag een groene stad. Je kunt uren wandelen van park naar bos, van tuin naar landgoed.

Groene wandeling

Wandelbrug Biesbosch

De Deeneplaat in de Biesbosch is nu ook over land bereikbaar voor de wandelaar. De vereniging TeVoet betaalde mee aan de brug die daarvoor nodig was.

Lees meer

Walk’in Rotterdam

Burgemeester Ahmed Aboutaleb lanceerde zijn eigen stadsroute tijdens de eerste editie van Walk’in Rotterdam. Nog niet eerder liet een burgemeester op deze manier zien wat zijn stad te bieden heeft.

Walk'in Rotterdam

Wandelnetwerk Groene Hart

In het westelijk deel van de provincie Utrecht is het wandelnetwerk Groene Hart officieel in gebruik genomen. Geniet van een mooie wandeling langs de Hollandse IJssel en door weidse polderlandschappen. 

Wandelnetwerk Groene Hart

Beverwandelroute op Tiengemeten

Middenin de machtige delta van Rijn, Maas en Schelde kunt u wandelen op Tiengemeten waar de bever terug is van weggeweest.

Beverwandeling

Recente berichten over Wandelroutes in Zuid-Holland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons