Wandelroutes in Zeeland

Waar specifiek

QR-Route door Middelburg

In de binnenstad van Zierikzee zijn op vijftien plaatsen tegels in de bestrating aangebracht met daarop een QR-code. Een QR code is een tweedimensionale streepjescode die de fysieke en digitale wereld met elkaar verbindt en die te scannen is met je mobiele telefoon. Wandel langs vijftien historisch mooie plekken van Zierikzee, zoals de Gasthuiskerk, Nobelpoort en een oud koopmanshuis.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute De Zwaakse Weel - Goes

De Zwaakse Weel bij Goes is een oude zeearm waar kreken, akkertjes met oude gewassen en een hoogstamboomgaard het landschap sieren. Een coupure van de voormalige stoomtrein was een bariere voor rolstoelers. Nu is er een geleidelijk aflopend talud aangelegd langs de Zwaakse Dijk zodat ook rolstoelers kunnen genieten van dit gebied.

Naar de route

Zeeuwse Sluiskiltunnel ook winst voor wandelaar

Chris Louwerse van Wandelnet bedacht samen met de gemeente Terneuzen een oplossing voor 2 km omlopen door de Sluiskiltunnel.

Voetgangers door Sluiskiltunnel

De Deltawerken

Waar u ook wandelt in de provincie Zeeland, overal heeft de strijd tegen het water de contouren van het landschap bepaalt. De Deltawerken met als pronkstuk de Oosterscheldekering beschermen de provincie tegen hoogwater. Kijk hieronder voor een video van dit wereldwonder.

Oosterscheldepad in de steigers

Martin van de Bergh, belangenbehartiger Wandelnet in de provincie Zeeland wil samen met padcoördinator Thomas Collette het Oosterscheldpad een opknapbeurt geven om daarna het pad weer goed onder de aandacht te kunnen brengen. 

Lees hier het interview

Nieuwe variant Grenslandpad in Zeeuws-Vlaanderen

Door de komst van het wandelnetwerk Zeeuws-Vlaanderen heeft het Grenslandpad een nieuwe variant.

Bekijk hier de route

In het spoor van de Watersnoodsramp

De locaties die te maken hebben met de gebeurtenissen tijdens de Ramp van 1953 op Schouwen-Duiveland zijn verbonden door het Watersnoodpad. De 154 kilometer lange wandelroute verbindt de schitterende omgeving van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland met de herinneringen aan die ingrijpende Watersnoodramp uit 1953. 

Watersnoodpad

Voetveren in Zeeland

U kunt in de zomermaanden gebruik maken van een van de voetveren over de Oosterschelde. Zo kunt u een wandeling over een van de etappes van het Oosterscheldepad combineren met een aangenaam tochtje over de Oosterschelde, zoals van Gorishoek naar Yerseke.

Voetveren in Zeeland

Trekvlotje maakt wandeling tot belevenis

Met een simpel trekvlotje jezelf naar de overkant van het water te brengen. Dat wil iedereen wel eens doen. In het Zeeuwse Sluiskil kan het. 

Naar het artikel

Recente berichten over Wandelroutes in Zeeland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons