Wandelroutes in Overijssel

Waar specifiek

In het voetspoor van Bert Haanstra: Giethoorn

In het boek “In het voetspoor van Bert Haanstra” vind je negen wandelroutes langs maar liefst 74 “Bert Haanstra-plekken”. De wandelingen zijn bedacht door Ronald van de Vate, wandelaar en groot liefhebber van Haanstra’s werk. Hij neemt je mee naar Giethoorn waar Bert Haanstra voor een groot deel zijn eerste komische film Fanfare op nam. De wandeling Giethoorn doet vrijwel alle Fanfare filmlocaties aan zoals Grand Café Fanfare en Smit’s Paviljoen.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Lemelerberg - Lemele

Alhoewel u dit niet zou verwachten bij de Lemelerberg ligt hier een rolstoelpad waardoor u dit stukje natuur ook als rolstoeler kunt ontdekken. Het pad voert langs uitgestrekte heidevelden en de cultuurhistorie van Park 1813, een door de Oranjebond van Orde aangelegd park.

Naar de route

Wandelgids Twentse Kruistochten

In de onlangs verschenen wandelgids 'Twentse Kruistochten' zijn twaalf rondwandelingen gebundeld langs Mariabeelden, landkruizen en kapellen in Twente. Vaak liefdevol beheerd en onderhouden door mensen uit de buurt en elk met een eigen verhaal wijst schrijfster Marycke Naber u de weg door het Twentse land langs mooie plaatsjes als Losser, Ootmarsum, Tubbergen en Zenderen.

 Twentse Kruistochten

Wandelen tussen zonnepanelen in Hengelo

Binnenkort kunt u wandelen tussen de zonnepanelen in Hengelo. Daar wordt een zonnepanelenpark ontwikkeld op het terrein van een oude kwekerij. De zonnepanelen worden ingepast in het landschap waar ook ruimte komt voor een vlindertuin en een vlindertuin.

Solarpark de Kwekerij

Veer Genemuiden ook op zondag

Goed nieuws voor wandelaars op het Zuiderzeepad. Het veer bij Genemuiden is sinds dit voorjaar in handen van de veren op de IJssel bij Wijhe en Olst. De vaartijden zijn uitgebreid en er wordt weer het hele jaar door ook op zondag gevaren.

Lees meer

Mooiste Wandeling 2015

Bezoekers van de website Wandelzoekpagina riepen de wandelroute 'Hof van Espelo' in Overijssel uit tot Mooiste route 2015.

Wandelroute Hof van Espelo

Ontdek de IJsseldelta

Historische steden, eeuwenoude waterwegen en unieke polders, dat is wat de IJsseldelta te bieden heeft. De IJsseldelta ligt aan de monding van de IJssel. Het bijzondere gebied wordt omringd door de drie Hanzesteden Zwolle, Kampen en Hasselt, de tapijtstad Genemuiden en watersportparadijs  Zwartsluis. In het midden van de IJsseldelta ligt het Nationaal Landschap IJsseldelta met daarin één van de oudste polders van Nederland.

Wandelnetwerk Salland

Wandelen langs de kronkelende IJssel, over de Holterberg, door de Hanzestad Deventer of door het afwisselende landschap bij Raalte, dit kan via het wandelnetwerk Salland.

Wandelnetwerk Salland

Streekpaden in Overijssel

Recente berichten over Wandelroutes in Overijssel

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons