Wandelroutes in Noord-Holland

Waar specifiek

In het voetspoor van Bert Haanstra: Amsterdam

In het boek “In het voetspoor van Bert Haanstra” vind je negen wandelroutes langs maar liefst 74 “Bert Haanstra-plekken”. De wandelingen zijn bedacht door Ronald van de Vate, wandelaar en groot liefhebber van Haanstra’s werk. Hij neemt je mee naar Amsterdam die een belangrijke stad was voor Haanstra, hier kon hij zich ontikkelen tot een belangrijk cineast. De wandeling Amsterdam begint aan de voet van het Muiderpoortstation. Via vele ‘Haanstra plekjes’ eindigt de route op Amsterdam C.S., het station waar in 1934 de achttienjarige Bert Haanstra de trein uitstapt om in Mokum zijn geluk te zoeken.

Naar de route

Weidevogels op het Noord-Hollandpad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weidevogels zijn erg gevoelig voor verstoring. In verband met het broedseizoen zijn, vanaf 15 maart tot en met 1 juli, daarom enkele etappes van het Noord-Hollandpad aangepast en moeten wandelaars tijdelijk even wat omlopen.

Lees meer

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Ilperpad - Landsmeer

Het Ilperveld bij Landsmeer is een uitgestrekt brak veenweidegebied met sloten, vaarten, rietkragen en trilveen. Het Ilperpad achter Bezoekerscentrum Ilperveld is een speciaal pad voor rolstoelers. Het is weliswaar niet lang maar leidt u langs een amfibiënpoel en petgaten waar turf werd gestoken naar de vogelkijkhut die ook rolstoeltoegankelijk is.

Naar de route

Noord-Holland werkt aan toegankelijkheid groen

De provincie Noord-Holland werkt aan de toegankelijk van het groen in de provincie: in de plannen zijn ook laarzenpaden en routenetwerken opgenomen. Deze ambities staan in het concept Provinciaal Meerjarenprogramma Groen 2016-2020 waarbij de provincie Noord-Holland gaat investeren in de toegankelijkheid voor wandelaars, fietsers en waterrecreanten.

Programma Groen 2016-2020

Driehuis startpunt wandelnetwerk Noord-Holland

Driehuis, tussen Velsen en IJmuiden, is het nieuwste startpunt in het wandelnetwerk Midden-Kennemerland. Donderdag 26 november 2015 onthulde wethouder Baerveldt van de gemeenten Velsen er het informatiebord.

Lees meer

Oosterend viert stadsrechten met wandelboekje

Texel viert dit jaar dat het 600 jaar geleden stadsrechten kreeg. Dit jubileum wordt op het hele eiland gevierd met allerlei leuke en bijzondere activiteiten. Het dorp Oosterend bracht in het kader van de feestelijkheden het boekje "Wandelen door Oosterend" uit met 6 mooie wandelingen door en om het dorp.

Texel 600 Jaar Stad

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een gemarkeerde langeafstandswandelroute (circa 270 kilometer) van Wieringen of Texel naar het Gooi. De route loopt over slingerende dijken, langs kaarsrechte kanalen, over boerenland, hekjes met en zonder overstapjes, rustige landwegen, voet- en fietspaden. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met Hollandse luchten, wisselende vergezichten, kleurige bollenvelden in het voorjaar en de alom aanwezige natuur, waar u vaak alleen maar wandelend kunt komen.

Meer info Noord-Hollandpad

Wandelen op Marken

Wanneer u over het Zuiderzeepad wandelt van Volendam naar Monnickendam ziet u in het IJsselmeer Marken liggen. Een uitstapje naar dit voormalige eiland is de moeite waard waar u kunt wandelen over de dijk en door de straatjes van de typisch Marker woonbuurten. 

Wandelen op Marken

Nieuwsbrief Lopende Zaken

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Boordevol wandeltips, nieuws en inspiratie.

Recente berichten over Wandelroutes in Noord-Holland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons