Wandelroutes in Limburg

Waar specifiek

Schravenpad Lottum

Onlangs is in Lottum het 10 km lange Schravenpad geopend. Deze wandelroute met start- en beginpunt De Rozenhof in Lottum voert door het dorp en de prachtige natuurgebied in het buitengebied. Het pad is een eerbetoon aan de Lottumse missionaris Mgr. Frans Schraven die vanaf 1921 in China opkwam voor duizenden vluchtelingen.

Schravenpad

Wandelgids Lopen door landelijk Limburg

Wandelgids Lopen door landelijk Limburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de nieuwe wandelgids “Lopen door Landelijk Limburg” neemt auteur Rob Wolfs je mee door het minder bekende Limburg. Met 18 prachtige routes laat hij je kennismaken met bijzonder gebieden in Noord- en Midden-Limburg.

Lees meer

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute De Meinweg - Herkenbosch

In Nationaal Park De Meinweg met zijn unieke terrassenlandschap bevindt zich een verhard pad geschikt voor rolstoelgebruikers. De hellingen komen ook in de route voor maar het pad is zo geleidelijk mogelijk aangelegd en laat u het afwisselende bos- en heidelandschap van De Meinweg zien.

Naar de route

Onlangs hebben vrijwilligers na een lange opknapbeurt het historische veerpontje Zeldenrust te water gelaten. Van 1947 tot 1968 verzorgde het de voet-fietsverbinding tussen Middelaar en Sint Agatha over de Maas. Komend jaar zal het pontje volgens een dienstregeling gaan varen en vormt daarmee een mooie schakel tussen het Maas- en Peelliniepad in Noord-Brabant en het Maas-Niederrheinpad in Limburg.

Voetveer Zeldenrust

Peerkepad van Wittem naar Tilburg

Het Peerkepad is geheel gewijd aan de zalig verklaarde Peerke Donders. De wandelroute gaat van het Limburgse Wittem waar de hoofdvestiging is van de congegratie waar Peerke Donders intrad naar Tilburg in Noord-Brabant, waar Peerke Donders geboren is naar. De 160 kilometer leidt u door mooie bos- en weidegebieden van de Kempen, door de Maasvallei en het Limburgse Heuvelland.

Peerkepad

Knopen lopen? Dat kan heerlijk in Midden- en Noord-Limburg.

Problemen op het Hertogenpad? De padcoördinator komt in actie.

Jos de Ridder, padcoordinator van het Hertogenpad,is druk in de weer met noodzakelijk route-aanpassingen in Den Bosch.

Lees hier het hele verhaal van Jos...

Winnaar Wandeltrofee 2016: Geopaden op de stuwwal

Op de Fiets- en Wandelbeurs is het boek 'Geopaden op de stuwwal' winnaar geworden van de Wandeltrofee 2016. De wandelgids voert je in twaalf wandelingen tussen Kleve, Mook, Groesbeek, Beek-Ubbergen en Nijmegen door het landschap met het accent op de geologie van het gebied. Dit oeroude landschap gevormd in de voorlaatste ijstijd leer je zo al wandelend kennen.

Lees meer

Routepunt VVV Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is een prachtige streek waar tal van wandelroutes liggen. Het is alsof je in het buitenland loopt: de karakteristieke dorpjes tussen de glooiende groene hellingen en uitgestrekte plateaus. Het routepunt Zuid-Limburg is opgericht om het onderhoud en beheer vvan de Zuid-Limburgse routestructuren te coördineren en te optimaliseren. Problemen en opmerkingen omtrent de bewegwijzering van de diverse routes kan nu direct gemeld worden via routepunt@vvvzuidlimburg.nl of 043-6098500

Routepunt Zuid-Limburg

Nieuw Eindpunt Pieterpad

Het Pieterpad heeft een nieuw eindpunt, veertig meter boven de grond. Je voelt je er even een grote roofvogel die over de groeve zweeft. Met een grandioos uitzicht.

Lees meer

Streekpaden in Limburg

Een paar dagen of een lang weekend wandelen in Limburg? Kies dan voor een van de twee Streekpaden, gemarkeerd met de geel-rode strepen. Het Krijtlandpad brengt je door Zuid-Limburg. Etappes met goede busverbindingen en een ruime keuze aan leuke overnachtingsadressen.Het Maas-Niederrheinpad brengt je door het veel onbekendere Noord- en Midden-Limburg. Bijzonder is dat een flink deel van het pad door Duitsland gaat.

Bekijk de Streekpaden

Routewijziging Krijtlandpad

Op het Krijtlandpad is onlangs bij Vaals een routewijziging aangebracht waardoor de wandelaars van dit streekpad in plaats van via de geasfalteerde weg door Wolfhaag mogen lopen door een prachtig natuurgebied met bronnetjes, waterstroompjes, graften, bosjes en hagen.

Struingebied Wolfhaag

Volg een Lange-Afstand-Wandelpad door Limburg

Verder met de GR5 de grens over!

Ben je klaar met het Pieterpad en heb je er nog geen genoeg van? Loop dan vanaf de Pietersberg verder Europa in via de GR 5.

Op historisch pad met Britta

Britta Schmidt voor WandelnetBritta Schmidt, vrijwilliger van Wandelnet, wandelt samen met haar partner Marc de route van de oude Bondswandelweg Limburg uit 1949. 

Recente berichten over Wandelroutes in Limburg

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. Britta

    Een kaart van vlak na de oorlog was voor mij de aanleiding om te kijken wat er over was van de de oude Bondswandelweg door Limburg. kijk op mijn blog wandelnet.nl/historisch-wandelen-limburg

Ga naar het forum

Steun ons