Wandelroutes in Groningen

Waar specifiek

Stadswandeling hoofdstad Groningen

Volg de Groene Wissel Groningen en geniet van de hoofdstad van Groningen. Wandel door de bruisende studentenstad en jongste stad van Nederland: historische pakhuizen, hofjes en vernieuwende architectuur. De stadswandeling gaat langs het Noorderplantsoen en natuurlijk de Martinitoren en het oude stadhuis in de gezellige oude binnenstad, ooit verkozen tot Beste Binnenstad waar het goed toeven is.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Ballastplaatbos - Lauwersmeer

In Nationaal Park Lauwersmeer is een rolstoelroute in het Ballastplaatbos. Mooie brede betonnen fietspaden en bruggetjes speciaal aangepast voor rolstoelen laten u het gebied zien. U krijgt een waar vogelaarsparadijs te zien in een bos dat na de afsluiting van de Lauwerszee op de voormalige zeebodem is aangeplant. De schelpen zijn stille getuigen van dit zoute verleden en talrijke boomsoorten hebben hier hun standplaats gevonden.

Naar de route

Rustpunten in Groningen

Combineer een wandeling in de provincie Groningen met een van de Rustpunten bij een particulier erf waar u even kunt pauzeren, iets kunt drinken of even naar het toilet kunt gaan.

 Ga naar de rustpunten

Pieterpad nog altijd even lang

Diverse media berichtten meldden onlangs dat het Pieterpad was verlengd in noordelijke richting. Daar is echter geen sprake van. Het Pieterpad is en blijft de wandelroute tussen het Groningse Pieterburen en de Pietersberg in Maastricht.

Lees meer

Wadlopen vanaf Pieterburen

Beleef de schoonheid van de wadden door een heerlijke wadlooptocht te maken en misschien een zeehond te spotten. Maak de oversteek naar een van de Waddeneilanden of ga mee met een schip en en maak een wadlooptocht vanaf een drooggevallen zandplaat.

Meer informatie

Met de boot naar waddeneiland Borkum

Het veer vanaf de Eemshaven brengt u naar het onbekende waddeneiland Borkum waar u een etappe kunt lopen van Waddenwandelen. Flaneren over de slenterboulevard of naar de Tüskendörsee waar talrijke vogels broeden.

Veerdienst Borkum

Groningen biedt voetganger de ruimte

In de binnenstad van Groningen wordt prioriteit gegeven aan voetgangers en fietsers. Het college van B&W schrijft in haar conceptvisie dat “om de binnenstad aantrekkelijker te maken en het aantal conflicten in de openbare ruimte te verminderen geven we de voetganger in de binnenstad nog meer de ruimte”.

Lees meer

Nieuw: Westerwoldepad

Het nieuwe Westerwoldepad volgt zoveel mogelijk de beekdalen van de riviertjes de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Zo loop je door oude eiken- en beukenbossen met bloeiende bosanemoon en roffelende spechten en even later over een heideveld met Drentse heideschapen. Vennen met bloeiend veenpluis, libellen liggen als parels in het bos en in de bosrand staan reeën te grazen.

Westerwoldepad

Wandelen in Groningen

Nieuwe NS-wandeling Paterwoldsemeer

In de nieuwe NS-wandeling ontdekt u waarom 'er niets boven Groningen gaat'. Niet alleen een stadswandeling door Groningen maar ook de variant langs het Paterwoldsemeer laat u het bijzondere Groninger land zien.

NS-wandeling Paterwoldsemeer

North Sea Trail

Recente berichten over Wandelroutes in Groningen

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons