Wandelroutes in Gelderland

Waar specifiek

Stadswandeling hoofdstad Arnhem

Volg de Groene Wissel Arnhem en geniet van de hoofdstad van Gelderland. De stad ligt aan uitgestrekte bossen en heidevelden aan de noordzijde en de uiterwaarden aan de zuidzijde. Een groene stad met parken, landgoederen en openbare tuinen. De stadswandeling laat u hiervan het prachtige Sonsbeekpark zien, de Rijnkade en het Uiterwaardepark Meinerswijk waarna u eindigt over de Jansplaats met gezellige terrasjes.

Naar de route

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Caitwickerzand - Kootwijk

In natuurterrein Caitwickerzand bij Kootwijk ligt een natuurroute geschikt voor rolstoelgebruikers. Langs statige jeneverbesstruiken en stuifheuvels met vliegdennen laat de route u een gebied zien wat in de 19e eeuw nog deel uitmaakte van de grootste zandverstuiving op de Midden-Veluwe.

Naar de route

Wandelpad voor slechtzienden bij Hoog Buurlo

Rond de schaapskooi Hoog Buurlo gaat sinds kort een speciale wandelroute voor blinden en slechtzienden. Met de audiotour luister je naar het bijzondere verhaal van de schaapskooi.

Naar de wandeling

Struinen langs de Waal

Met de wandelschoenen door de uiterwaarden, oog in oog staan met een Konikpaard met de altijd machtige rivier de Waal in de buurt. U kunt het allemaal ervaren als u struint langs de Waal over een van de vijf struinroutes.

Struinen langs de Waal

Grebbeliniepad

Wandelen langs het Grebbeliniepad is wandelen langs de sporen van tweehonderd jaar vestinggeschiedenis: de vele werken, sluizen, forten en kazematten van de Grebbelinie. Vele informatiepanelen langs markante plekken in de linie geven uitleg en daarnaast is het tevens een echt natuurpad over veelal onverharde paden.

Grebbeliniepad

Interactieve monumentenwandeling door Winterswijk

In Winterswijk kun je een monumentenwandeling nieuwe stijl maken. Niet alleen is de route iets aangepast waardoor er meer monumenten kunnen worden bekeken, maar de tocht heeft ook een modern tintje gekregen doordat een zevental monumenten een bordje met een QR-code worden toegelicht.

Naar de wandeling

Wandelen in de Liemers

Het Liemers-Knooppad is een combinatie van een aantal wandelpaden in het gebied tussen Arnhem, de Duitse grens en Doetinchem. De rivieren Rijn, IJssel, en Oude-IJssel zijn niet alleen streekbepalend, maar geven ook aan waar ongeveer de grenzen liggen van dit gebied.

Wandelen in de Achterhoek

Vaak wordt de Achterhoek het gebied van Nederland met het mooiste natuurschoon genoemd. Logisch dat het heerlijk wandelen is in deze regio. Meerder natuurbeheer- en toeristische organisaties hebben mooie wandelroutes in de Achterhoek uitgezet ideaal om een heerlijke wandeling te maken. 

Wandelen in de Achterhoek

Recente berichten over Wandelroutes in Gelderland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons