Wandelroutes in Flevoland

Waar specifiek

Start aanleg Marker Wadden

Het project Marker Wadden is een initiatief van Natuurmonumenten en kan in de loop van de tijd doorgroeien tot 10.000 hectares. Door de aanleg van eilanden met zand klei en slib uit het Markermeer is het daarmee één van de grootste natuurherstelprojecten van West Europa. Zo zijn de nieuwe eilanden straks ook toegankelijk wandelaars

Lees meer

Wandeltip mensen met een beperking: Rolstoelroute Wisentbos - Dronten

In het Wisentbos bij Dronten leidt een rolstoelpad u door een gemengd loofhoutbos met linde, els en populier. Het dorpsbos is in 1969 aangeplant en een speciaal wandelpad voor rolstoelgebruikers laat grazende runderen zoals Blaarkoppen en door de bossen meanderende sloten zien.

Naar de route

iTour de Nieuwe Wildernis

De prachtige filmlocaties van de bioscoopfilm over de Oostvaardersplassen kunt u nu ook zelf ontdekken met de iTour De Nieuwe Wildernis. De interactieve rondleiding kunt u gratis downloaden op uw smartphone zodat u bij een 'hotspot' automatisch achtergrondinfo krijgt met beelden, dierengeluiden en commentaar.

iTour

De visarend in de Oostvaardersplassen

De route de NS-wandeling Oostvaardersplassen gaan vlak langs de Oostvaardersplassen in Flevoland. Alhoewel u niet echt in het gebied mag komen, zijn er genoeg uitkijkposten om de sfeer van het gebied te proeven. Sinds 2006 broedt hier de visarend en misschien kunt u op uw wandeling deze machtige vogel spotten. Bekijk hieronder beelden van deze spectaculaire vogel.

Wandelgids 'Wandelen naar het hart van Flevoland'

De gids 'Wandelen naar het hart van Flevoland' brengt je naar alle hoeken van de polder, langs en door dorpen, steden, bossen, dijken, vaarten en sloten die Flevoland rijk is. Hier kun je wandelen door een nog niet volgebouwd Nederland waar je wandelingen kunt maken om weer helemaal tot jezelf te komen.

Naar de gids

Wandelnet Almere

Sinds februari 2015 wijzen de vierkante groene bordjes van het wandelnet Almere de richting van wandelroutes rond Almere, van knooppunt naar knooppunt. Dit initiatief van Stichting Almeerdaagse is een service voor het wandelend publiek in samenwerking met VVV, Staatsbosbeheer, stichting Het Flevo-landschap en anderen.

Wandelnet Almere

Ongerepte natuur in Flevoland

Uitgelicht: Schokland

Wanneer u in de Noordoostpolder van de Ketelbrug naar het Ketelbos wandelt, passeert u het Werelderfgoed Schokland. Het was eens een echt eiland in de Zuiderzee en maakt sinds de drooglegging van de Noordoostpolder deel uit van het vasteland. Eeuwenlang was het een kwetsbare veenrug en later een oriëntatiepunt voor de scheepvaart in de Zuiderzee aan de monding van de IJssel.

Lange-Afstand-Wandelpaden

Recente berichten over Wandelroutes in Flevoland

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Ga naar het forum

Steun ons