Wandelen met GPS

Wandelen met...

Wat is GPS?

GPS staat voor Global Positioning System. Met behulp van satelieten bepaalt een GPS-apparaat je positie op aarde (vergelijkbaar als een navigatiesysteem in de auto) en kun je op de kaart of aan de hand van coördinaten zien waar je bent. Met behulp van een GPS-apparaat kun je bijvoorbeeld een route volgen, de plek van je auto markeren, routes uitstippelen of gelopen routes in de computer laden en delen met anderen.

Wandelen met GPS

Leuk dat er gps-toestellen zijn die speciaal voor het wandelen bedoeld zijn. Maar wat hèb je er nu aan? Een korte video van Garmin over wandelen met gps.

Geocachen

Digitaal schatzoeken, oftewel geocaching, betekent dat je met behulp van precieze coördinaten probeert een verborgen 'schat' te vinden die door iemand ergens buiten in de natuur is verstopt. Dit is vaak een kist met daarin een logboek en/of leuke voorwerpen die je dan kunt verwisselen voor een eigen voorwerp, vervolgens kun je dan online loggen dat je er bent geweest. Je kunt ook zelf een cache maken en online publiceren. Meer weten? Kijk dan eens op www.geocaching.nl, www.geocaching.com of de Dwars door Gelderland geocache (zie hieronder).

Dwars door Gelderland

Een groot deel van de Dwars door Gelderland-routes is nu ook beschikbaar als geocache-route. Alle caches gevonden, ga dan voor de bonuscache. Benieuwd? Klik hier om de geocache-routes gratis te downloaden.        

Steun ons