Tekenbeten? Jaarlijks meten!

Specials

LymePaspoort

Bij natuurliefhebbers kan de ziekte van Lyme moeilijk te vinden zijn. Doordat deze mensen regelmatig een tekenbeet oplopen, hebben velen al Lyme-antistoffen in hun bloed. Dit maakt het vaststellen van een nieuwe besmetting bij hen moeilijker.

Aan het niveau van de antistoffen is vaak niet te zien of er sprake is van een nieuwe of oude infectie. Er moet vergeleken worden met eerdere waarden. Daarom is er nu het LymePaspoort: hierin worden de antistof-waarden vastgelegd. Door elk jaar na het tekenseizoen te meten, valt een verschil in waarden direct op en kunt u bij een nieuwe infectie tijdig naar de huisarts gaan.

Wilt u blijven genieten van de natuur, maar wel goed voorbereid zijn op een eventuele Lyme-infectie? Bestel het LymePaspoort en meet uw waarden. 

Filmpje over de teek

Teken zijn kleine spinachtige beestjes. In het filmpje 'Teek a look' wordt veel uitgelegd over de leefomgeving en het gedrag van de teek.

 

Bekijk het filmpje 

Waar zit de teek?

Dichtheid tekenbetenDe teek komt op veel meer plaatsen voor dan alleen het bos. Ook in duinen, heide, tuinen en parken zit het kleine beestje. De teek zit graag in dode bladeren en hoge gras. Bekijk de afbeelding hier in groot formaat.

Preventie

Steun ons