Pieterpad deel 1 LAW 9-1

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen57
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Deel 1 van het Pieterpad vormt het noordelijk deel van het bekendste wandelpad van Nederland, het koningsnummer van de Lange-Afstand-Wandelpaden over bijna 500 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes. Het Pieterpad loopt van Pieterburen hoog in Groningen naar de Sint Pietersberg diep in Limburg. Op deel 1 wandelt u vanuit Groningen en de Hondsrug naar het Drents Plateau met heidevelden, hunebedden, esdorpen en het dal van de Drentse Aa. Na de voormalige hoogvenen rond Coevorden volgt de route een stuk van de Overijsselse Vecht. Wandelend door bossen en over de heide van de Sallandse Heuvelrug bereikt u uiteindelijk de Graafschap waar de aansluiting is op deel 2 van het Pieterpad.

Recente berichten over Pieterpad deel 1 LAW 9-1

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wandern12

  Voor foto's en ervaringen van het pad kun je terecht op de groepen (per pad) op https://www.facebook.com/Streekpaden-en-LAW-wandelroutes-380003949263161/

 2. osaid

  Beste Arnolddus,

  Bedankt voor je melding over de matige markering. Ik heb het via het bureau doorgegeven aan de padcoordinator en ik hoop dat binnenkort het probleem is opgelost.

  Met vriendelijke groet

  Fred Triep, Team Wandelnet

  https://www.cdhpl.com

 3. Willem-Naber

  Het stuk voor je Coevorden inkomt, nog voor je het viaduct onderdoor gaat, het onverharde stuk richting het Stieltjeskanaal is echt heel erg slecht. Een echte enkelbreker, misschien omdat het net gemaaid was, maar ik vond het een zeer onaangenaam stuk(je)

 4. emmyjansen

  Aan de Koedrift in Junne ligt een woonhuis (woonboerderij) waar je voor koffie, thee of fris kunt neerstrijken. Een leuk zitje achter het huis, heel goedkoop, een supervriendelijke gastvrouw en je kunt er gebruikmaken van het toilet!
  Na het oversteken van de spoorwegovergang staat in het boekje 'op 1e kruising linksaf', maar dit is onjuist volgens mij. Aan het eind van het pad rechtsaf, waar de markering weer te zien was, om iets verderop (bij het betonnen fietspad) geen markering meer te zien. Door iets verder over het pad te lopen, zag ik op de acherkant van een bord de Pieterpad-markering (voor zuid-noordwandelaars). Dat zou wel kunnen worden aangepast, lijkt me. Verder een erg leuke route!

 5. DidierReynaert

  Heb enkele dagen terug het stukje Pieterpad van Hardenberg naar Ommen gestapt. Ik vond het een heel mooie tocht met heel wat stukjes bos en natuur. Het pad was zeer goed aangegeven. Ik had de GPX-track ook op mijn GPS opgeladen.
  Mijn ervaring kun je nalezen op mijn blog: https://www.wandelblogdidierreynaert.be/2018/03/4-maart-2018-hardenberg-ommen-nl-22-km/

Ga naar het forum

Steun ons