Overijssels Havezatepad LAW 12

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen58
 4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Een havezate is een versterkte burcht of hoeve. In de 17e eeuw was het bezit van een havezate voorwaarde voor het ridderschap. Ze zijn goed bewaard gebleven want als u gaat wandelen over het Havezatenpad komt u veel van deze landgoederen tegen. Prachtig aangelegd en met liefde onderhouden. Overijssel draagt dan ook met recht de titel ‘Tuin van Nederland’. Onderweg passeert u glanzende rivieren, glooiende heuvels met bolle essen, maar ook zompige veenmoerassen en gele hooilanden met houtwallen en singels. De vele historische stadjes en dorpen maken een wandeling over het Havezatenpad tot een prachtige verkenningstocht. In de wandelgids is ook een weekendwandeling van 27 km door het Land van Vollenhoven opgenomen, waarmee u alvast kennis kunt maken met de thema's uit het Havezatenpad.

Recente berichten over Overijssels Havezatepad LAW 12

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wandern12

  Voor foto's en ervaringen van het pad kun je terecht op de groepen (per pad) op https://www.facebook.com/Streekpaden-en-LAW-wandelroutes-380003949263161/

 2. AgeethBOS

  Beste Ageeth,

  Misschien ontstaat de verwarring doordat in de nieuwe gids de route beschreven is zonder oversteek over de N739. Je blijft aan dezelfde kant van de weg en gaat bij de kerk onder de weg door een tunneltje.
  In de nieuwe gids ben je dan op kaart 9.

  Vriendelijke groet,
  Hans Beekman
  Padcoördinator Overijssels Havezatenpad


  Beste Hans,
  Je aanname klopt. Inmiddels nieuwe gids ook aangeschaft en gezien dat de beschrijving anders is, maar ook bij de nieuwe gids ontbreekt er dan een richtingmarkering bij de tunnel aan de kant van de kerk. Leverde overigens wel lekkere koffie op in het restaurant schuin achter de kerk

 3. joh.beekman.44

  Beste Ageeth,

  Misschien ontstaat de verwarring doordat in de nieuwe gids de route beschreven is zonder oversteek over de N739. Je blijft aan dezelfde kant van de weg en gaat bij de kerk onder de weg door een tunneltje.
  In de nieuwe gids ben je dan op kaart 9.

  Vriendelijke groet,
  Hans Beekman
  Padcoördinator Overijssels Havezatenpad

 4. AgeethBOS

  Op kaart 14 staat oversteken N739. Als je dat niet doet is de bewegwijzering bij de Blasiuskerk verwarrend. Er ontbreekt een markering bij het tunneltje onder de weg door. Linksaf door deze tunnel. Tunnel uitlopen en aan het eind rechtsaf.

 5. joh.beekman.44

  Op 23 februari 2019 hebben de vrijwilligers van het Overijssels Havezatenpad de nieuwe gids, waaraan het laatste jaar hard is gewerkt, in ontvangst genomen.
  Daarna is de gids tijdens de fiets en wandelbeurs gepresenteerd in de Nivon stand.
  De eerste druk dateert van 2006. Sinds die tijd heeft de route, meestal genoodzaakt door infrastucturele werkzaamheden en door 'waterwerk' langs de Regge nogal wat wijzigingen ondergaan.
  Het karakter van de route is hetzelfde gebleven. De route loopt langs havezaten, kastelen en over veel landgoederen. Bovendien loop je o.a. langs de Regge, de Vecht, het Zwarte water, de Wieden en Weerribben, van Oldenzaal tot Steenwijk.
  De route bevat 4 extra's:
  De Tweedaagse wandeling van Delden via het natuurvriendenhuis Krikkenhaar naar Almelo (Van station naar station).
  Bij Zwolle de afsteker naar de Stad.
  Na Zwartsluis het rondje Vollenhove over het eiland van Vollenhove.
  Ook is de route vanaf Steenwijk naar het Hunehuis bij Havelte via de route van het Marskramerpad in de gids opgenomen.
  De oude gids is met wat puzzelwerk en het raadplegen van de routewijzigingen op de Nivon site eventueel nog te gebruiken.

  Hans Beekman Padcoördinator

Ga naar het forum

Steun ons