Noordzee Kustpad

  1. Route overzicht
  2. Alle trajecten
  3. Tips & ervaringen2
  4. Meldingen & wijzigingen

Route informatie

Noordzee Kustpad (North Sea Trail)Het 'Nederlandse Kustpad' maakt onderdeel uit van het internationale Noordzee Kustpad (North Sea Trail). Lokale partners rond de gehele Noordzee, van Denemarken tot Engeland werken in het samenwerkingsverband Coast Alive samen aan de ontwikkeling van kustpaden tot een netwerk van samenhangende wandelroutes.

In Nederland verbindt het Noordzee Kustpad alle onderdelen van het Nederlandse Kustpad (Deltapad, Hollands Kustpad, Friese Kustpad en Wad- en Wierdenpad, tezamen LAW 5) tot het langste aaneengesloten wandelpad in Nederland (725 km).Deze paden sluiten weer aan op andere Europese kustpaden.

Wandelen is gezond ...

Wandelen over strand, door de duinen en over de Nederlandse dijken is leuk én gezond. Lopen is een vorm van beweging die voor bijna iedereen geschikt is. Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij de preventie van overgewicht en gezondheidsproblemen. Onderzoek suggereert dat wandelen ook een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Wie knapt er niet op van een dag flink uitwaaien?

... en ook nog goed voor de economie

Naast gezondheid en plezier geeft wandelen tevens een impuls aan de locale economie. Horeca onderweg is belangrijk voor de wandelaar, en overnachtingsplekken en recreatie varen wel bij wandelaars. Kleinschalige projecten, zoals de verkoop van eigen producten door boeren aan huis, zien het licht zodra wandelaars aan de horizon verschijnen. Ze maken een regio levendig en interessant, ook voor andere recreanten.

Recente berichten over Noordzee Kustpad

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
  1. Giny Wessel

    Waar kunnen we de route Noordzee Kustpad vinden?

  2. Wolfke

    Wij willen graag een stuk van dit pas doen in de maand juni en vragen ons af of er voldoende kampeerplaatsen zijn om met een tentje te overnachten.

Ga naar het forum

Steun ons