Nieuwe NS-wandelingen 2019

Het wandelseizoen begint traditioneel met vier splinternieuwe NS-wandelingen. Ook dit jaar hebben Wandelnet en NS vier routes van station naar station ontwikkeld. Ze zijn uitgezet rondom Den Helder, Rhenen, Weesp en Venlo. Wie in de trein stapt naar een van deze bestemmingen, zal vier parels ontdekken in bekende én onbekende gebieden. Download ze gratis via deze site.
Veel wandelplezier!

Helderse Duinen

Lengte: 9,5, 14 of 15,5 km
Beginpunt: station Den Helder Zuid
Eindpunt: station Den Helder
Route: wandelnetwerk Noord-Holland

Wie naar de kop van Noord-Holland reist, wordt beloond met een verrassend veelzijdige route. Volg onverharde paadjes door duinvalleien en dennenbossen. Bezoek Fort Kijkduin met museum en zeeaquarium. Waai uit op de Waddendijk. Eindig in de binnenstad met havens, oude schepen, autoluwe kade en volop horeca. Den Helder is de moeite waard!

Krickenbecker Seen

Lengte: 14 of 16,5 km
Beginpunt: station Kaldenkirchen
Eindpunt: station Venlo
Route: Maas-Niederrheinpad

Een dagje Duitsland? Met deze NS-wandeling is het zo geregeld. Vanaf het eerste station over de grens, Kaldenkirchen, is het maar een paar kilometer lopen naar natuurgebied Krickenbecker Seen. Vier meren in de vorm van een klaverblad, waar het riviertje de Nette dwars doorheen stroomt. Een paradijs voor waterliefhebbers en wandelaars.

Gein en Vecht

Lengte: 6, 12 of 14 km
Beginpunt: station Abcoude
Eindpunt: station Weesp
Route: Waterliniepad

Twee idyllische rivieren in één route: het Gein en de Vecht. Ze hebben veel gemeen. Ze slingeren door een oer-Hollands landschap dat bolstaat van cultuur en historie. Langs hun oevers pronken prachtige eeuwenoude buitenhuizen. Veel schilders en dichters deden er inspiratie op. Maar ook wandelend is er veel te ontdekken en te genieten.

Blauwe Kamer Rhenen

Lengte: 10,5, 15 of 17,5 km
Begin- en eindpunt: station Rhenen
Route: Maarten van Rossumpad, Romeinse Limespad, Trekvogelpad

Deze route vormt een aaneenschakeling van hoogtepunten: de weidse uiterwaarden van de Nederrijn, het natte natuurgebied de Blauwe Kamer en de droge, hooggelegen Grebbeberg. Eenmaal terug bij het station kun je ervoor kiezen om de route te verlengen met een rondje door de historische binnenstad van Rhenen (2,5 km).

Steun ons