Elfstedenpad (SP 19)

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen42
 4. Meldingen
Meld ongepaste bijdrage
 1. Foto
 2. Video

Route informatie

Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veelbetreden handelswegen, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen. Het Elfstedenwandelpad is met 283 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten. Daar is een goede reden voor.

Volgen schaatsers en ook wandelsporters over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit. Meer nog dan om de steden, gaat het om het tussenliggende land en om de paden die de steden verbinden. De schoonheid van de Greidhoeke en het Merengebied staat buiten kijf, maar Friesland is meer dan weiland en water.

Het Elfstedenpad maakt een royale slag door de heuvels en bossen van het Gaasterland. Voorbij Dokkum doorkruist het de typische houtwallen in het coulissenlandschap van de Fryske Wâlden. Met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars ontsloten is.

Recente berichten over Elfstedenpad (SP 19)

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Jantjo13

  Dag lezers,
  ik wil het Elfstedenpad van net buiten Leeuwarden (de proloog) in etappes gaan lopen met mijn hond. Wellicht ook af en toe enkele dagen achter elkaar. Zijn er mensen die al ervaring hebben met overnachtingsplaatsen waar een hond is toegestaan op de SP19?

  Met groet en dank,
  Jan.

 2. RobWater

  Op 29 mei het traject Rijs - Hindeloopen gewandeld; toevallig deze dag samen met de vele deelnemers aan de Elfstedenwandeltocht, die deze dag grotendeels ook dit traject liepen, maar dan tot Workum. Dit gaf wel een speciaal tintje aan mijn wandeling.
  Even een opmerking over de op de website aangegeven stempelmogelijkheid in Hindeloopen; het VVV zit niet meer op Nieuwstad 26, maar is ondergebracht in het Museum van Hindeloopen. Overigens kun je ook een stempel krijgen in het Schaatsmuseum op Kleine Weide 1, dat vlakbij de genoemde stempellocatie ligt.

 3. pieterhawitvliet

  Op 22 mei 2019 gelopen en er is een gratis pontje van 06-22u. De markering is heel duidelijk. Volgens de veerman is de brug ergens in september 2019 weer klaar.

 4. Heesen

  [quote][quote]Hoewel de brug bij Ritsumazijl er nog uit ligt, kun je nu gewoon de route volgen omdat er een pontje ligt naar de overkant. 
  Klopt dit?  [/quote]

  Op 23 april gelopen, er is geen pontje. Makkelijke retour is om voor de brug nadat de N31 tunnel overgestoken is tweemaal rechts af te gaan en over het fietspad onder het water te gaan en dan rechts af de Tsjusterewei weg op.Die kruist dan weer de originele route, de Marssummerdyk en daar dus links af. In afstand niet veel meer[/quote]

 5. laroil

  [quote]Hoewel de brug bij Ritsumazijl er nog uit ligt, kun je nu gewoon de route volgen omdat er een pontje ligt naar de overkant. 
  Klopt dit?  [/quote]

  Op 23 april gelopen, er is geen pontje. Makkelijke retour is om voor de brug nadat de N31 tunnel overgestoken is tweemaal rechts af te gaan en over het fietspad onder het water te gaan en dan rechts af de Tsjusterewei weg op.Die kruist dan weer de originele route, de Marssummerdyk en daar dus links af. In afstand niet veel meer

Ga naar het forum

Steun ons