Dea Stam coördinator routes bij Wandelnet

20 maart 2019

Dea StamMaak kennis met Dea Stam, sinds kort werkzaam op het kantoor van Wandelnet als coördinator routes.

Wat betekent wandelen voor je?

Wandelen is al lang onderdeel van mijn leven, mijn hbo-stage liep ik bij SNP Natuurreizen en daar heb ik ook mijn man ontmoet. Inmiddels hebben we twee dochters van 18 en 15 die ook van wandelen houden. Ons favoriete wandelland is Engeland, we komen er ieder jaar. De ‘public right of way’ maakt dat je vrijwel altijd onverhard kan wandelen door de mooiste landschappen, vaak over terreinen van boeren, landgoederen en natuurorganisaties.

In Nederland lopen we stukjes LAW of Streekpad zoals het Pelgrimspad en het Marskramerpad. Dan merk je hoe mooi Nederland is en dat wandelen precies het tempo biedt om de omgeving goed in je op te nemen of je gedachten te laten gaan. De presentatie van het Waterliniepad op de Fiets en Wandelbeurs vond ik zo inspirerend dat ik die ook heb toegevoegd aan ons wensenlijstje.  

Welke ervaring neem je mee naar Wandelnet?

Ik werkte bij ANWB/VVV in Harderwijk, Nunspeet en Nijkerk. Later werkte ik op de Veluwe en ontwikkelde o.a. de wandelboekjes ‘cultuurhistorische routes langs Sprengen en Beken’ langs de oostkant van het Veluwemassief en de Veluwezoom. Verder was ik programmamanager bij het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme voor de domeinen cultuur, natuur en erfgoed. Routes vormden hierin een belangrijk onderdeel.

Heb je er zin in?

Zeker. Ik heb een coördinerende taak, maar ga ik ook aan de slag met de ontwikkeling van de routedatabank. Dat betekent samenwerken met de routebureaus zodat er een totaaloverzicht van wandelroutes in Nederland beschikbaar komt. Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen: de nieuwe collega’s, alle vrijwilligers en ook de vele andere organisaties in het netwerk van Wandelnet.

 

Foto: Dea Stam (Wandelnet)

Steun ons