De Loop van de Rijn

23 augustus 2016

Loop van de Rijn wandelgidsDe nieuwste wandelgids van Gegarandeerd Onregelmatig voert je langs de Rijn, van Spijk tot Katwijk. Twaalf mooie rondwandelingen langs Nederlands bekendste rivier.

De wandelgids “De Loop van de Rijn” rekent direct af met een misvatting. De Rijn komt niet bij Lobith ons land binnen maar bij het dorpje Spijk. Dat is dan ook de startplaats van de eerste route in de wandelgids; een rondwandeling van achttien km vanuit Spijk, langs De Rijnstrangen en door Tolkamer en Herwen.

In "De Loop van de Rijn" vind je twaalf wandelroutes. Ze brengen je steeds dichter bij de monding van de Rijn; Wijk bij Duurstede, Woerden, Hazerswoude. Onderweg vertellen Loek en Irene Heskes je over de historie van het gebied; over Romeinse resten en oude rivierlopen. Elke route is tussen de 12 en 19 km lang, onderweg is er vaak een horecagelegenheid en het startpunt is meestal bereikbaar met het openbaar vervoer.

Auteurs Loek en Irene Heskes zijn ervaren routemakers en wonen zelf aan de Rijn. Zij schreven eerder “Wandelen buiten de binnenstad van Leiden”, “De Groenste wandelingen in de Randstad” en “Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag”.

De nieuwe wandelgids wordt op 16 september gepresenteerd bij Boekhandel Haasbeek in Alphen aan den Rijn. Tot 18 september kun je “De Loop van de Rijn” voor de introductieprijs van tien euro bestellen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

 

Foto: cover van De Loop van de Rijn (Gegarandeerd Onregelmatig)

Steun ons