Afsluitdijk vier zondagen open voor wandelaars

27 mei 2019

Steenlegger AfsluitdijkOp 23 juni, 21 juli, 4 augustus en 18 augustus is de Afsluitdijk open voor wandelaars! Goed nieuws voor iedereen die het Zuiderzeepad of het Nederlands Kustpad wandelt.

Zuiderzeepad en Nederlands Kustpad

De Afsluitdijk is vanwege werkzaamheden tot 1 april 2022 gesloten voor wandelaars en fietsers. Het besluit kwam dit voorjaar als een verrassing. De dijk is sinds enige jaren onderdeel van het Zuiderzeepad en het Nederlands Kustpad. De bijna 30 km lange etappe met aan weerszijden enkel zee en prachtige wolkenluchten is voor veel wandelaars een bijzondere ervaring.

Petitie

Wandelnet, Fietsplatform, NTFU en de Fietserbond lieten het er niet bij zitten. Een gezamenlijk opgestelde petitie aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, werd massaal ondertekend. De Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Rutger Schonis (D66) stelden vragen aan de minister. Het resultaat is dat de Afsluitdijk deze zomer toch vier zondagen open zal zijn voor wandelaars en fietsers.

De kruin van de dijk

Kom deze zomer dus wandelen over de meest iconische dijk van Nederland. Over het fietspad of door het gras op de kruin van de dijk. Langs het beeld van de Steenzetter en het Afsluitdijk Wadden Centre. Wandelnet, Fietsplatform, NTFU en Fietserbond zullen ook voor de komende jaren pleiten voor een openstelling van de dijk voor wandelaars en fietsers.

 

Foto: De Steenzetter (Wandelnet)

Steun ons